Jump to content

Welcome to DangerCs.Ro @ Since 2016 !
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

[Curiozitati] Bolile transmisibile de la animal la om #2


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Gabrielle DeVince

Gabrielle DeVince

    Members dcs

  • Members
  • 1,604 posts
  • LocationRomania
Bolile transmisibile de la animal la om
 
Râie sarcoptică – Râia sarcoptică este o  altă problemă cu care nevăstuicile se pot alege în urma contactului cu animalele, în special cu patrupezii canini. Se manifestă cu mâncărimi groaznice şi la animal şi la om, dar se vindecă uşor. Consultaţi veterinarul!
 
Purici – Bineînţeles că, odată aduşi în casă de câine sau de pisică, puricii ajung peste tot. Aşa că nu e cale deloc lungă până la nevăstuici, care ne pot da şi nouă cu uşurinţă. Partea mai rea de atât este că puricii pot transmite ciumă sau boala zgârieturii de pisică.
 
Căpuşe – Căpuşele sunt alţi paraziţi cu care nevăstuicile se pot alege, mai ales dacă obişnuiesc să se joace în curte, cu pisici şi câini. Din păcate, căpuşele ajung astfel mai uşor şi la om, aducând cu ele boli precum Boala Lyme, Febra patată a munţilor stâncoşi, Tularemia, Babesia. Căpuşele sunt uşor de tratat pentru animale, iar pentru oameni se recomandă antibioticele.
 
Salmonella şi E. Coli - Salmonella şi E. Coli –pot ajunge la oameni prin materiile fecale ale animalelor. Dihorii hrăniţi cu ouă sau carne crude se pot infecta cu uşurinţă cu aceste două bacterii. Aceste alimente se recomandă gătite, înainte de a fi servite animalului.
 
Helicobacter – Helicobacter mustelae este o bacterie destul de des întâlnită în stomacul nevăstuicilor şi se transmite în materiile lor fecale. Această bacterie este recunoscută pentru faptul că ea cauzează ulcer, în cazul oamenilor. Din acest motiv, este important să vă spălaţi pe mâini ori de câte ori atingeţi cuşca, bolul cu mâncare sau orice altceva are legătură cu nevăstuica.
 
Giardia şi Criptosporidioza – În afară de infecţii bacteriene, nevăstuicile pot transmite şi infecţii protozoare precum Giardia şi Criptosporidioza. Deşi rar întâlnite la nevăstuici, pot fi transmise uşor oamenilor care se expun la animalele bolnave. 

p6IeIO5.png

v1.png