Jump to content

Welcome to DangerCs.Ro @ Since 2016 !
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

[Curiozitati] Agricultura si sclavie


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Gabrielle DeVince

Gabrielle DeVince

    Members dcs

  • Members
  • 1,604 posts
  • LocationRomania
Agricultura si sclavie
 
Nu omul a fost cel care a inventat agricultura, ci furnicile, cu 40 de milioane de ani inainte.
 
Anumite specii de furnici, macina cu falcile puternice frunze, pe care le transforma intr-o pasta. Aceasta pasta este depozitata intr-un anume loc si va oferi un pretios substrat pe care vor creste ciuperci. Ciupercile vor putea fi consumate de furnici, spre deosebire de frunze, a caror celuloza nu poate fi digerata.
    
La furnici a fost observata si lucrarea de fertilizare a a culturilor folosind ingrasamantul natural obtinut din fecale.
 
Furnicile cresc si animale. Unele specii de furnici profita de secretia dulce secretata de afide, mici insecte ce se hranesc cu seva plantelor. Furnicile “mulg” afidele pentru a obtine delicioasa secretie. Afidele sunt tinute in turme, care sunt duse la pascut pe anumite plante. Cand planta respectiva a fost epuizata, turma este dusa spre o alta sursa de hrana. Furnicile pazesc cu strasnicie afidele, luptandu-se cu insecte pradatoare sau alte furnici. 
 
furniciSclavia a aparut tot la furnici. O specie de furnici din Amazon (Polyergus rufescens) este recunoscuta pentru obiceiul de lua in sclavie alte furnici. Ele ataca  musuroaiele altor specii de furnici sau chiar ale propriei specii, si fura ouale acestora. Cand vor ecloza, furnicile vor fi obligate sa munceasca pentru noua colonie. 
 
Ba mai mult, unele furnici din genul Polyergus atacul musuroiul furnicilor din genul Formica in frunte cu regina. Regina atacatoare o va ucide pe cea Formica si ii va lua locul. Intreaga colonie Formica va munci acum pentru furnicile Polyergus.
 
Furnicile consuma orice intalnesc. Insectele  sunt prada sigura pentru furnici. Intr-un musuroi mare, intr-o singura zi, peste 100.000 de insecte sunt aduse. Insa furnicile nu se multumesc doar cu insecte: reptile, amfibieni, chiar pasari si mamifere mici sunt vanate, gratie toxinelor extrem de puternice, secretate de unele specii de furnici.
 

p6IeIO5.png

v1.png